• "Een strak dak", daar willen John en Astrid wel onder wonen. Ze misten vorige week de informatieavond over de nieuwe huizen in Blankensgoed, maar maakten gisteren gebruik van de herkansing. Ze gingen naar huis met een wat dromerige blik.

DOOR THEO VAN DER ZALM

VOORTHUIZEN - De avond was wat opkomst betreft het tegendeel van vorige week. "Er zijn 22 mensen, een gezellig groepje", heette gemeentelijk projectleider Sybold Herder het publiek welkom. Wethouder Gerrit Tijmensen was toch blij, dat hij de tweede avond had belegd. "We willen niet dat iemand het gevoel heeft, dat hij er niet bij kon zijn". "Ik stond vorige week helemaal achterin', zegt een man die nu op z'n gemak de opgeprikte kaarten staat te bekijken. "Ik heb nog even door het raam staan kijken, maar buiten kon je niks horen."

Astrid en John (r) zien wel wat in de plannen voor Blankensgoed

Astrid en John (r) zien wel wat in de plannen voor Blankensgoed (Foto Theo van der Zalm)

Neutraal

John en Astrid begonnen neutraal aan de avond. Ja, ze hadden in de krant gelezen, dat het zo druk was geweest. "We zijn dus niet de enigen," constateert Astrid, "maar je weet nooit. "   John is "een echte Voorthuizenaar. Ik wil hier absoluut niet weg. Een echte Voorthuizenaar gaat niet naar de andere kant van het spoor. En die het doen komen vaak terug." Maar het is niet zo gemakkelijk  om in Voorthuizen een huis te vinden. De wijken uit de jaren zestig en zeventig trekken het stel helemaal niet. "In nieuwbouw valt nog wat te kiezen",  zegt Astrid. "Je kunt er je eigen draai nog aan geven", meent John. "Het moet klikken met de buurt", stelt zijn partner vast.  "Ja, het gaat om de uitstraling; vooroorlogs of nieuw zou het moeten zijn".