VOORTHUIZEN - De spanning was voelbaar in zalencentrum Buitenlust in Voorthuizen.  Daar werd afgelopen vrijdag de loting verricht voor de toewijzing van een eental midden-, hoek en dubbele woningen die worden gerealiseerd in de wijk Blankensgoed in Voorthuizen. Notaris Kuiper uit Putten sprak voor de deelnemers het verlossende woord.

De wijk Blankensgoed in Voorthuizen wordt gerealiseerd ten noorden van Voorthuizen. Ondanks de recente uitbreiding van het aantal woningen aan de zuidzijde van de kern van Voorthuizen toont de gemeentelijke woonvisie aan dat er onvoldoende woningen voor de toekomst beschikbaar zijn. De realisatie van het plan Blankensgoed moet uitkomst bieden. In dit plan zijn 225 woningen en 23 bouwkavels geprojecteerd. De eerste 28 woningen zijn afgelopen vrijdag uitgeloot. "Ik kom oorspronkelijk uit Voorthuizen en wil graag terug. Ik woon nu in Barneveld dus val ik onder de B-categorie. Dat wil zeggen dat ik geen binding heb met Voorthuizen", zegt A. de Kwant uit Barneveld. "Ik heb ingeschreven voor een hoekwoning maar ik denk dat ik niet veel kans maak." Na de loting blijkt zijn vermoeden juist te zijn want hij werd helaas niet ingeloot.
Hans Kool had meer geluk. "Het is de eerste keer dat ik aan een loting meedoe en het is gelijk raak! Ik woon nog bij mijn ouders maar wil graag op mezelf wonen, maar wel in Voorthuizen", zegt Hans enthousiast. Ook de familie Goor viel in de prijzen. Zij zijn ingeloot voor een hoekwoning. "Zo om de zeven jaar verkassen we. We zien het als een uitdaging om iets nieuws te gaan beginnen."