De Ondernemersvereniging Voorthuizen is onaangenaam verrast door de kennelijke bereidheid van de gemeente om Albert Heijn naar Blankensgoed te laten verhuizen.

VOORTHUIZEN - "Wij zien ook wel, dat Albert Heijn niet uit kan breiden, waar ze nu zitten", zegt voorzitter Wim van Reenen van de OVV. Het ondernemersverband heeft dan ook al alternatieven voorgesteld. Uitbreiding op het terrein van Crescendo ging niet door, maar volgens Van Reenen zou de locatie van de Rabobank een serieus gesprek waard zijn.
In ieder geval hebben de winkeliers in oktober al uitgesproken, dat ze tegen verhuizing van een supermarkt naar 'buiten' zijn. Het is volgens Van Reenen ook in strijd met de visie die Seinpost eerder in opdracht van de gemeente heeft opgesteld. Volgens de voorzitter van de OVV staat daarin heel duidelijk, dat de supermarkten in het centrum moeten blijven als trekkers voor het winkelapparaat.

Ondernemers zijn 'verbaasd' over koerswijziging

"Vreemd dat men nu kennelijk wil afstappen van een visie, die nog niet zo lang geleden geformuleerd is." In Voorthuizen leeft het idee, dat de hazen inmiddels al gelopen zijn.'"Op z'n minst moet er in plaats van Albert Heijn dan een andere goede trekker komen", zegt Van Reenen.
"Op deze locatie kan niets meer", zegt Bram Niemandsverdriet, bedrijfsleider van AH. "We hebben hier twintig parkeerplaatsen en 900 vierkante meter vloeroppervlak. Een hedendaagse supermarkt heeft rond de 100 plekken nodig en minstens 1300 m2.
Zelf zou Niemandsverdriet ook wel naar de Baron van Nagellstraat tegenover de Total willen als alternatief voor Blankensgoed. Het terrein van de Rabobank heeft 94 parkeerplaatsen, maar die worden nu al stevig gebruikt.
Een andere super vindt Niemandsverdriet geen goed idee omdat er al vier supermarkten in Voorthuizen zijn. "Maar als Voorthuizen naar 15.000 inwoners gaat groeien, kom je met een Hema goed weg, hoor. Of anders een leuke kledingketen."