VOORTHUIZEN - De bekende zangers Wolter Kroes en Frans Duijts met zijn band treden tijdens Koninginnedag 2011 's avonds op in Voorthuizen. Dat kon de Oranje Vereniging Voorthuizen maandagavond melden tijdens de algemene ledenvergadering.

Het bestuur zegt erg blij te zijn met de twee grote artiesten die ze in huis hebben gehaald. De band van Frans Duijts speelt het avondprogramma aan elkaar. Daarna treden de zangers zelf op.

Het muzikale middagprogramma op Koninginnedag wordt opgeluisterd door EVC uit Enschede en de Pegasus Pipes and Drums.

Verder wordt gemeld dat de vergunning voor het afsluitende vuurwerk rond is en dat het een groot spektakel gaat worden. "Het zal niet met een sisser, maar met een knaller aflopen."

Het voorlopig programma voor Koninginnedag 2011 ziet er goed uit. Er wordt nog groter uitgepakt dan voorgaande jaren. In samenwerking met Sportschool Blankensgoed gaat geprobeerd worden om een vermelding in het Guinness Book of Records te krijgen met een wereldrecord Zumba-dansen. Kinderen en natuurlijk ook hun ouders moeten daarvoor minimaal een uur lang dansen.

Ook de volksspelen worden groots opgezet met onder meer tobbedansen, levende sjoelbak, doorgeefbal en hully-gullie. Er is plaats voor twaalf teams.

Men kan zich nog opgeven met een team van minimaal zes en maximaal tien à twaalf personen. Ook deelnemers uit Barneveld zijn van harte welkom. Sportieve families, buren, collega's of vrienden of vriendinnen worden uitgenodigd om mee te doen. Opgeven kan via de site www.oranjeverenigingvoorthuizen.nl.