VOORTHUIZEN - Aanbouw van een jongerensoos aan dorpshuis 't Trefpunt is de beste, maar op korte termijn gezien ook de duurste oplossing voor het jongerenwerk in Voorthuizen. Dat blijkt uit een notitie, die wethouder Leen Verweij op verzoek van het CDA voorlegt aan de gemeenteraad.

Dat Voorthuizen als kern met meer dan 10.000 inwoners jongerenwerk moet hebben, staat volgens Verweij buiten kijf. "Korte periodes van activiteiten" hebben volgens hem ook geleerd, dat het vervelingsgedrag daadwerkelijk verminderd is.

Binnen het Trefpunt zijn - uitgaande van een aparte ruimte met eigen ingang en toilet - twee mogelijke locaties onderzocht, de kegelbaan en de schietkelder. De kegelbaan wordt echter druk gebruikt en is belangrijk voor de exploitatie van het dorpshuis. De schietvereniging kan nergens anders terecht en de ruimte daarvan is sowieso erg klein.

Aanbouw is vanuit het bestemmingsplan geen probleem en "structureel een oplossing", maar zou zo'n 370.000 euro kosten.

Een tijdelijke oplossing met een noodgebouw kost 85.000 euro per jaar.

Een bedrijfsruimte van de Woningstichting aan de Hoornbloem in Blankensgoed is voor 30.000 euro te huur, maar zou voor 70.000 euro verbouwd moeten worden. In alle scenario's zou het draaiende houden van het jongerencentrum zelf 30.000 euro per jaar kosten.