De supermarkt in Voorthuizen, moet die nou in het centrum blijven, of toch verhuizen naar de nieuwe wijk Blankensgoed in Voorthuizen? Het houdt de gemoederen al langer bezig. De één wil dat de supermarkt in het centrum blijft, de ander vindt dat de Albert Heijn niet snel genoeg naar Blankensgoed kan verhuizen. Volgens Adriaan Guldie van de lokale VVD kan de supermarkt best naar Blankensgoed verhuizen, maar hij heeft ook oog voor de bezwaren van tegenstanders.

De toekomst van de AH en de komst van een Hema houden de gemoederen in Voorthuizen bezig.


VOORTHUIZEN - Onlangs stelde het college in de Detailhandelsvisie Voorthuizen vast dat de Albert Heijn mag verhuizen naar Blankensgoed, mits er wel een andere publiekstrekkende winkel als bijvoorbeeld de Hema voor in de plaats komt. De gemeenteraad zal de Detailhandelsvisie op 28 september behandelen, maar Guldie neemt al even een vooruitblik op deze raadsvergadering.

Guldie vraagt zich openlijk af wat meer belang heeft. "Een grote goed bereikbare supermarkt voor Voorthuizenaren en recreanten, of een slecht bereikbare supermarkt, die toegevoegde waarde heeft voor omliggende winkeliers?". Hij reageert hiermee op kritiek van overige winkeliers in Voorthuizen die tegen de verhuizing van de Albert Heijn naar Blankensgoed zijn. Zij stellen dat de supermarkt juist een publiekstrekker is naar het centrum in Voorthuizen, wat ertoe leidt dat het centrum druk blijft en ook andere winkels goed bezocht blijven. Zij zijn bang dat het publiek met de verhuizing van de Albert Heijn wegblijft.

Guldie snapt er niets meer van. "De ondernemersvereniging wil dat ie blijft. Plaatselijk belang dat ie gaat. De verhuurder dat ie blijft. En de huurder dat ie gaat! Waar gaat dit over", zegt hij in zijn weblog. Hij vindt dat er in ieder geval iets moet gebeuren. Ook andere politieke partijen vinden dat de Albert Heijn mag verhuizen, mits er gedegen vervanging komt in het centrum. Spannende tijden dus voor de gemeenteraad, ook omdat er vanuit de ondernemersvereniging en de huurder weerstand is.